IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Загубата на Zynga изненада неприятно пазара

Разработчикът на игри отчете 45 млн. долара загуба при прогнози за около 25 млн. долара

11:58 | 13.02.15 г.
Загубата на Zynga изненада неприятно пазара

Zynga Inc отчете значително по-голяма загуба за тримесечието, прогнозирайки по-ниски от очакваното бъдещи постъпления на фона на планираните допълнителни инвестиции в търсене на следващия голям хит на разработчика на игри.

За трите месеца, приключващи на 31 декември, Zynga обяви, че е загубила 45,1 млн. долара, или 5 цента на акция, в сравнение със загубата от 25,2 млн. долара, или 3 цента на акция, година по-рано. Изключвайки обаче еднократните ефекти, компанията е изгубила по-малко от 1 цент при загуба от 3 цента година по-рано.

Приходите на дружеството са нараснали до 192,5 млн. долара от 176,4 млн. долара за същото тримесечие на предходната година. Средната прогноза на анкетираните от Thomson Reuters анализатори бе за ниво от 201,10 млн. долара.

Zynga каза, че за настоящото първо тримесечие очаква приходи между 155 млн. долара и 165 млн. долара, което е под средната оценка на анализаторите за 201 млн. долара.

Освен това компанията съобщи, че ще затвори офиса си в Пекин и ще освободи 71 от служителите си, след като мобилната игра FarmVillage не успя да отговори на очакванията. По-рано от разработчика оповестиха, че ще пуснат и нова версия на играта с карти Poker, която се появи през третото тримесечие на миналата година и също се справя зле.

Zynga обяви, че планира да пусне между 6 и 10 нови заглавия тази година. Компанията залага много на едно от най-новите екшън заглавия – Dawn of Titans, което бе изработено от британското студио NaturalMotion и придобито от Zynga през миналата година за 527 млн. долара в брой и акции.

Книжата на Zynga, които поевтиняха с 45% през последната година, затвориха търговията на Wall Street в четвъртък със спад от 5,34 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:37 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още