IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Vivendi продава половината си участие в Activision Blizzard

Делът на французите от 5,8% се оценява по текущи пазарни цени на около 866 млн. долара

12:50 | 22.05.14 г.
Автор - снимка
Създател
Vivendi продава половината си участие в Activision Blizzard

Френската медийна група Vivendi продаде половината от дела си в американския производител на видеоигри Activision Blizzard. Предложеният сега дял от 5,8% (41,5 млн. акции) се оценява по текущи пазарни цени на около 866 млн. долара. Другата половина от участието на французите ще бъде продадена на по-късна дата, предаде Bloomberg. 

Акциите на Vivendi са били предложени за продажба чрез букбилдинг процес (метод, при който посредникът или инвестиционна банка сондират интереса към предлаганите акции сред големите институционални инвеститори и на тази база определят цената). Резултатът ще бъде обявен преди започването на сесията в четвъртък на Nasdaq. 

След продажбата Vivendi ще притежава 41,5 млн. акции в Activision Blizzard. Vivendi вече обяви, че ще продаде и тях на по-късен етап.  

Activision Blizzard разработва игри за персонални компютри и конзоли на Sony, Microsoft и Nintendo. Базираната в Санта Моника, Калифорния, компания е един от най-големите играчи в бранша, но стана независим едва миналото лято. Преди това той бе част от френската медийна група Vivendi. Разработчикът е създател на игри като Call of Duty, World of Warcraft и Diablo. 

През последните две години Vivendi обяви редица свои активи за продажба, като например френския мобилен оператор SFR и африканския мобилен оператор Maroc Telecom, за да намали дълга си и да се съсредоточи върху чисто медийния бизнес.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:33 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още