IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тестверсия на Windows 9 излиза до края на септември?

Тя ще е достъпна не само за разработчици, а за всички заинтересовани и ще се актуализира автоматично ежемесечно

19:39 | 16.08.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Тестверсия на Windows 9 излиза до края на септември?

Следващата версия на операционната система Windows може да се появи на бял свят още през септември, пише технологичният блог ZDNet.

Става дума за тестверсия, което означава, че Microsoft ще позволи на потребителите да прегледат новия Windows 9 с около половин година по-рано, защото финалното пускане на операционната система е планирано за пролетта на 2015 г.

Според информацията на блога който инсталира тестверсията, ще трябва да се настрои на ежемесечни актуализации, които ще бъдат правени автоматично. Източник на изданието разкрива, че технологичният първичен преглед (т.нар. "technology preview") е предназначен не само за разработчици, а ще бъде обществено достъпен за всички, които имат интерес.

Новата операционна система ще е насочена преди всичко към потребители, които все още ползват Windows XP, Vista или 7 – преди всичко корпоративни клиенти. Windows 9, както се очаква да бъде търговското име на известната като Threshold нова версия, ще представи нови възможности за потребители, които са свикнали да разчитат на мишка и клавиатура. Сегашната най-актуална версия Windows 8/8.1 е фокусирана върху оптимизацията за работа с чувствителни на допир екрани.

Microsoft вече потвърди, че сред новостите ще са мини Start меню, премахването на т.нар. Charms - опции, излизащи отдясно, а също и интеграция на гласовия асистент Cortana.

Поддръжка ще има и за виртуалните десктопи. Такава опция вече има в OS X на Apple и дори в Linux дистрибуции като Ubuntu. Функцията предлага на потребителите възможност за лесно превключване между приложения или дори групи от приложения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:20 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още