IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tencent иска по-голям дял от приходите от игри

Компанията се опитва да се справи с предизвикателствата, които пречат на растежа ѝ

12:03 | 11.07.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Tencent Holdings притиска топ производителите на смартфони в Китай и магазините за приложения да намалят приходите, които получават от игрите, продавани в техните платформи. Това твърдят източници на Bloomberg, запознати с въпроса.

По този начин китайският гигант се опитва да повиши печалбата си, докато бизнесът му се забавя.

Компанията иска да получава 70% от приходите, генерирани от игрите ѝ, от 50% в момента, допълват източниците, пожелали анонимност, тъй като преговорите не са публични.

Това ще направи дела на Tencent също толкова голям, колкото този, който получават издателите на игри в други платформи, включително iOS магазина на Apple и Google Play, които задържат по 30% от приходите, идващи от приложения.

Преговорите варират от платформа до платформа, а Tencent може да не иска едни и същи неща от всеки от операторите, твърдят източниците.

Tencent се опитва да запази растежа си в Китай, докато втората по големина икономика в света се забавя, а това засяга потребителските разходи за развлечения и свива рекламния пазар.

През 2018 г. подразделението на Tencent за игри, което е най-голямото ѝ, се изправи пред серия от регулаторни предизвикателства, а през май компанията отчете най-слабия ръст на приходите си откакто стана публична през 2004 г.

Същевременно Tencent трябваше да преговаря неуморно с властите в Пекин, които спряха да издават лицензи за игри заради опасенията, че игрите пристрастяват младите потребители. По-малко от 5000 нови заглавия ще бъдат одобрени тази година, спрямо над 8500 през 2017 г., сочи прогноза на компанията за проучвания на гейминг индустрията Niko Partners.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:23 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още