IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Sony придобива разработчика на игри, стоящ зад хитовата Spider-Man

Insomniac Games има 25-годишна история

12:05 | 20.08.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Sony придобива Insomniac Games, студиото, което стои зад хита на Marvel Spider-Man, като част от опита си да остане конкурентна, придобивайки независими студиа за разработка на игри, пише Bloomberg.

Базираното в САЩ студио е основано преди 25 години от сегашния си главен изпълнителен директор Тед Прайс. То има дълга история в създаването на игри за Sony, включително Ratchet & Clank и Spider-Man. Последната е продала над 13,2 млн. копия.

Финансовите параметри на сделката не са разкрити.

PlayStation на Sony остава най-продаваната гейминг конзола в света. Подобно на останалата част от индустрията компанията се бори с глобалния успех на Fortnite – игра на Epic Games, както и с все по-голямото насочване на клиентите към безплатни игри.

Технологичните гиганти Apple, Facebook и Google също заявиха намеренията си да навлязат по-сериозно в бизнеса. Традиционните разработчици на игри като Electronic Arts пускат абонаментни услуги, което прави дори топ заглавията им достъпни за потребителите, които плащат месечна абонаментна такса.

В момента Sony управлява 14 студиа за видео игри по целия свят.

В интервю председателят на компанията, отговарящ за студиата за игри, Шон Лейдън коментира, че ексклузивните заглавия ще останат част от стратегията на компанията, но някои игри, особено такива за няколко играчи, създадени да се играят на персонални компютри, могат да получат по-широка дистрибуция.

"Трябва да подкрепяме платформата PlayStation, това не подлежи на коментар“, обясни Лейдън.

Очаква се в близко бъдеще Sony да представи петото поколение на популярната си конзола PlayStation. Сегашната версия е от 2013 г.

Повече новини за технологии можете да гледате във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:28 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още