IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

След скъпата сделка Salesforce иска да свързва компании през Slack

Придобиването получи зелена светлина от регулаторите

09:53 | 22.07.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Tiffany Hagler-Geard/Bloomberg</em></p>

Снимка: Tiffany Hagler-Geard/Bloomberg

Разработчикът на бизнес софтуер Salesforce.com финализира придобиването на Slack Technologies за 27,7 млрд. долара. С това Salesforce прави голям залог, че приложението за работа на Slack ще стане популярно за съвместни проекти вътре в компании и между различни корпорации, предава Ройтерс.

Американските антитръстови регулатори дадоха зелена светлина на сделката тази седмица, позволявайки създаването на един по-сериозен конкурент на Microsoft. Продуктът Teams на Microsoft се конкурира със Slack за пазарна доминация.

Партньорите в рамките на придобиването се надяват, че сделката ще засили усилията за свързване на техните клиенти, така че да се улеснят обичайните бизнес споразумения, заявиха в интервю президентът на Salesforce Брей Тейлър и главният изпълнителен директор на Slack Стюарт Бътърфийлд.

Освен това те искат да намалят сложността на използването на стотици различни базирани в облака приложения, които се ползват за работа, допълват те.

Така например може да се създаде „канал“ в Slack, който да замени имейлите, телефонните обаждания и видео конференциите, които търговският екип провежда във връзка със сделка с друг екип от външна компания. Хиляди приложения работят със Slack, така че документите от платформи на трети страни като Google Drive могат да бъдат включени в канал с услуги като DocuSign, твърди Taylor.

Въпреки че анализатори смятат Teams за най-големия конкурент на Slack, Бътърфийлд твърди, че Slack ще продължи да се интегрира с приложението на Microsoft в съответствие с целта си да улесни служителите да вършат задачите си.

„Това, което искат клиентите, е оперативна съвместимост. Те не искат да правят трудни избори“, посочва Бътърфийлд. „Ще се интегрираме с всички – разбира се с Microsoft и Salesforce, но също и със ServiceNow и Workday, и повече или по-малко с всеки, за когото се сещате“, допълва той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още