IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

SAP Ariba насочва производителите към облака

Новото дигитално решение на компанията има за цел да улеснява дейностите на производителите като ги свързва с клиенти и доставчици на услуги

08:54 | 24.04.18 г.
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Германската софтуерна компания SAP представи нов инструмент, който цели да улесни дейностите на производителите.

На специално събитие в Амстердам SAP Ariba и SAP обявиха стартирането на новото си решение, наречено Manufacturing Network. То представлява базирана в облака платформа, която свързва клиенти и доставчици на производствени услуги, така че да си сътрудничат по целия производствен процес. Идеята е да се обхване всеки един сегмент - от дизайна до създаването на отделните компоненти.

Според SAP Ariba чрез сътрудничество в областта на проектирането, производството и доставките по един по-улеснен и  координиран начин компаниите могат да оптимизират производствения процес и разходите си. Това пък ще им дава възможност да инвестират в иновации и нови оперативни модели, като 3D принтирането и производството като услуга. Това, от своя страна, ще насърчи бизнес растежа, коментираха от компанията.

Използвайки платформата, производителите могат да свързат своите процеси по проектиране, производство и доставка, така че да ги управляват по по-интелигентен начин.

Те имат възможност да обсъждат въпроси по дизайна, да подчертават промени и да предлагат алтернативи, да получават цени от един или няколко доставчика и да инициират процеса по купуване, да вграждат данни и процеси, необходими за производството, така че те да станат видими за всички части от веригата за доставките. Освен това чрез платформата могат да споделят данни и ключови показатели за ефективността със заинтерсованите страни и да координират с доставчиците всички производствените промени.

Според Вазе Раян, вицепрезидент управления на решенията в Ariba Network, за да се справят добре, компаниите трябва да свързват хората, процесите, нещата и информацията и именно това е целта на мрежите.

Над 3,3 млн. купувачи и доставчици са свързани с Ariba Network и я използват, за да извършват трансакции на стойност 1,6 трлн. долара годишно.

“С Manufacturing Network компаниите могат да се възползват от силата, мащаба и скоростта на тази мрежа, заедно с експертизата на SAP, за да си сътрудничат по иновативни начини, които трансформират производството”, посочват от фирмата.

Платформата Manufacturing Network, която е част от SAP Digital Manufacturing Cloud Suit, интегрира Ariba Network и облачните решения SAP Distributed Manufacturing.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:30 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още