IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Salesforce прави ново придобиване за 1,35 млрд. долара

Този път тя купува израелската ClickSoftware

20:41 | 08.08.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американският доставчик на облачни услуги Salesforce заяви, че е подписал споразумение за придобиването на израелския разработчик на софтуер ClickSoftware за 1,35 млрд. долара в брой и в акции, предава Ройтерс.

Salesforce заяви, че с привличането на ClickSoftware, която прави базирана в облака услуги за управление, ще ускори растежа на платформата ѝ Service Cloud. 

Сделката е обявена само седмица, след като Salesforce завърши своето придобиване за 15 млрд. долара на компанията за обработка на големи обеми от данни Tableau.

Очаква се новото придобиване да приключи през фискалното тримесечие на Salesforce, което завършва на 31 октомври, като зависи от няколко одобрения.

През януари израелски медии писаха, че Salesforce води преговори за покупката на ClickSoftware за около 1,5 млрд. долара.

Американската компания за дялово инвестиране Francisco Partners купи през 2015 г. ClickSoftware за 438 млн. и я делистна от Nasdaq. 

Това ще е втората значителна сделка на Salesforce в Израел от юли 2018 г., когато плати 850 млн. долара за Datorama.

 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:57 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още