IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Salesforce не вижда съществено влияние на инфлацията върху бизнеса си

Компанията повиши прогнозата за коригираната си годишна печалба

08:49 | 01.06.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: David Paul Morris/Bloomberg</em></p>

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Salesforce повиши прогнозата за коригираната си годишна печалба и заяви, че не вижда никакво финансово влияние от несигурната икономическа обстановка. Това изпрати цената на акциите на производителя на корпоративен софтуер с 8% нагоре по време на следборсовата търговия, предава Ройтерс.

Гигантът заяви, че наблюдава силно търсене на софтуера си от компании, които искат да подобрят ефективността си и да вкарат модерни работни потоци в процесите си, включително хибридна работа, въпреки високата инфлация и отслабващото потребителско търсене.

Цената на акциите на базираната в Сан Франциско компания нарасна със 7,7% до 172,50 долара, след като се потопи с 37% тази година, докато инвеститорите се отдръпват от компаниите на растежа след серия от лоши новини, включително високата инфлация в САЩ и кризата в Украйна.

Акциите на конкурентите Oracle и Microsoft, които също дадоха добри прогнози за годината, понижиха цените си с между 18 и 19% тази година.

„Макроикономическите или геополитическите предизвикателства могат да се проявят рано или късно, но Salesforce е добре позиционирана да капитализира корпоративните разходи за дигитална трансформация, а компанията има особено устойчив модел“, коментира анализаторът на SMBC Nikko Securities Стивън Кьониг.

Salesforce повиши прогнозата за коригираната си печалба за фискалната година, завършваща през януари 2023 г., до 4,75 долара на акция спрямо по-рано очакваните 4,63 долара на акция.

Това повишение е голяма добра новина, тъй като е ключов показател, който инвеститорите следят, особено при сегашните пазарни условия, коментира анализаторът на William Blair & Company Арджун Бхатиа.

Въпреки това предизвикателствата, свързани с чуждестранните валути, принудиха компанията минимално да свие прогнозата за приходите си, които очаква да са от 31,8 млрд. долара до 31,7 млрд. долара. По-ранната прогноза беше за 32 млрд. до 32,1 млрд. долара.

Приходите за първото тримесечие, завършило на 30 април, са нараснали с 24% до 7,41 млрд. долара спрямо година по-рано. Това се оказа над средната прогноза на анализаторите за 7,38 млрд. долара според Refinitiv.

Нетната печалба е спаднала до 28 млн. долара от 469 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още