IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Работата от вкъщи донесе милиони нови потребители на Teams и Slack

Софтуерът за чат и конферентни разговори в момента помага на компаниите, на които се налага да работят от дистанция

11:15 | 20.03.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Приложението за чат и конферентни разговори на Microsoft – Teams, е привлякло над 12 млн. дневни потребители само за седмица, което представлява 37,5% скок. Това се случва, тъй като все повече хора започват да работят от домовете си заради разпространението на коронавируса, обяви компанията, цитирана от Ройтерс.

Teams е имала 44 млн. потребители към 18 март, посочва Microsoft, повече от двойно на 20-те млн. дневно активни потребители, които софтуерният гигант отчете през ноември. Потребителите на Teams са се увеличили от 32 млн. до 44 млн. за периода между 11 март и 18 март, след като много американски компании помолиха служителите си да работят от домовете си, посочва Microsoft.

Няма сравними скорошни данни от основния конкурент на Teams – Slack Technologies, който през октомври заяви, че има 12 млн. дневно активни потребители.

Slack не обнови данните си за този показател по време на обявяването на финансовите си резултати на 12 март, но заяви, че четири от петте най-големи сделки за последното тримесечие са спечелени срещу Microsoft Teams.

В четвъртък Slack посочи, че е привлякла 7000 нови плащащи абонати между 1 февруари и 18 март, което е с около 40% повече спрямо всяко от предходните две фискални тримесечия, когато добавяше по около 5000 нови плащащи абонати за отчетен период.

Същевременно Microsoft пусна няколко функции, които имат за цел да помогнат в областта на телемедицината и работата от вкъщи. Такова е например приложението за резервации към Teams, което помага на болниците да управляват виртуално своите часове.

„Тъй като организирациите по света променят начина, по който работят, в отговор на ситуацията (с коронавируса), ние ще научим много“, коментира главният изпълнителен директор на Microsoft Сатя Надела на виртуална пресконференция.

Microsoft таксува компаниите за пълната версия на Teams, но предлага и безплатна версия, която може да се ползва от потребителите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:08 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още