IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Qualcomm засилва партньорството си с Tencent в сферата на мобилните игри

Американската компания иска да се позиционира по-добре на най-големия пазар на такъв тип игри в света

11:40 | 30.07.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Qualcomm заяви, че ще работи с китайската Tencent Holdings в рамките на партньорство, с което американската компания се надява да затвърди своите технологии на най-големия пазар на мобилни игри в света, пише Bloomberg.

Най-големият производител на процесори за смартфони е сключил сделка с Tencent за съвместна работа по устройства за мобилни игри, които ще използват чиповете Snapdragon на Qualcomm.

Сътрудничеството ще включва разработката на технология за добавена и виртуална реалност, обяви базираната в Сан Диего компания.

Tencent, чиято социална мрежа WeChat се полза от над 1 млрд. души в Китай, получава около една трета от приходите си от онлайн гейминг. Подобряването на връзката с толкова силен играч в индустрията е важно за Qualcomm, която се опитва да затвърди позициите си като водещ доставчик на хардуер за следващото поколение 5G устройства.

По-бързият трафик на данни и по-бързите отговори от тези мрежи ще направят мобилните игри по-реалистични и интерактивни, твърдят от Qualcomm.

Избирайки да обяви публично партньорството, Qualcomm подчертава важността на Китай за бизнеса си, дори в момент, в който администрацията на Доналд Тръмп продължава търговския спор с Китай и това може да ограничи достъпа на азиатската страна до американски технологии.

Qualcomm, която ще отчете финансовите си резултати след затварянето на борсите в сряда, иска да възстанови отслабващия ръст на приходите си от продажби, като ускори пускането на 5G предложения и да мотивира потребителите да заложат на нови смартфони.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:39 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още