IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петър Иванов оглави Microsoft в България

Досегашният изпълнителен директор Георги Ранделов поема позицията мениджър за публичния сектор в Централна и Източна Европа

18:52 | 03.07.13 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	Петър Иванов.<em> Снимка:&nbsp;Microsoft</em></p>

Петър Иванов. Снимка: Microsoft

Петър Иванов е новият изпълнителен директор на Microsoft България, а Георги Ранделов, досегашният изпълнителен директор за България, Македония и Косово, поема позицията мениджър за публичния сектор в регион Multicountry* на Майкрософт в Централна и Източна Европа (ЦИЕ).

Microsoft обяви промениte в мениджмънта за България, които имат за цел да подпомогнат бизнеса в период, когато корпорацията се трaнсформира в компания за устройства и услуги и засилва позициите си на нови пазари.

„Благодаря на Георги Ранделов за неговите усилия да управлява успешно дейността на компанията в България. Поздравявам го за новата му роля в Microsoft, която ще покрива 24 страни и съм убеден, че богатият му професионален опит ще бъде ценен за развитието на бизнеса ни на всички тези пазари. Радвам се, че Петър Иванов поема поста изпълнителен диркетор на Майкрософт България. Той има 17 години опит в ИТ сектора в ЦИЕ и съм сигурен, че ще допринесе за силното развитие на екипа и бизнеса в страната“, заяви Такуя Хирано, генерален директор за Multicountry в ЦИЕ. 

Преди да се присъедини към Microsoft, Петър Иванов е бил старши консултант на борда на директорите в STB AG Swiss Medical R&D и директор „Стратегия и планиране на бизнеса“ в Cisco Systems във Великобритания. В Cisco Systems той е работил в продължение на 14 години, като заема различни позиции – изпълнителен директор на компанията в България, генерален директор за Централна Европа и Прибалтика, регионален изпълнителен директор на Cisco в България, Хърватска, Черна гора, Сърбия, Словакия и Словения. Иванов е магистър по бизнес администрация от НБУ и има бакалaвърска степен по кибернетика от Военната академия в София. 

* В регион Multicountry на Microsoft в ЦИЕ влизат страните България, Сърбия, Черна гора, Хърватска, Словения, Македония, Косово, Босна и Херцеговина, Албания, Кипър, Малта, Литва, Латвия, Естноия, Беларус, Казакстан, Грузия, Армения, Азърбейджан, Монголия, Киргистан, Таджикистан, Туркменистан и Узбекистан.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:36 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
robert
преди 10 години
Работил съм с него.Умно момче!Успех !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още