IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Откриха уязвимост в системите на Telegram

Приложението вече е поправило недостатъците в сигурността си

11:31 | 01.10.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Чат приложението Telegram има репутацията на изключително сигурно и опазващо личните данни, но очевидно не е имунизирано срещу гафове. Експертът по сигурност Джирай Мишра е открил, че приложението на Telegram за персонални компютри разкрива както публични, така и частни IP адреси по време на гласови обаждания заради своята peer-to-peer основа, пише Engadget.

Въпреки че потребителите на мобилната услуга могат да изключат тези разговори и да запазят информацията тайна, те нямат подобен избор при ползването на технологията на настолен компютър. Това може да ги изложи на атаки или да разкрие местонахождението им в зависимост от това колко внимателно действат.

Компанията е оправила проблема при бета версията 1.3.17, както и във версия 1.4 на Telegram, като е дала възможност или за спирането на тези разговори напълно, или за ограничаване на контактите.

Мишра е получил 2000 евро за това, че е открил слабостта на системата.

Това определено не е нещо, с което Telegram би се гордяла, но проблемът припомня, че не можете да разчитате на нещо напълно само защото има добра репутация.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:40 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още