IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Около 50 хил. компании със софтуер на SAP са уязвими към хакерски атаки

Потребителите на системите на SAP доставят 78% от хранителните продукти и 82% от медицинските устройства по света

21:22 | 02.05.19 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

До 50 хил. компании, които използват софтуер на германската компания SAP, са изложени на сериозен риск от хакерски атаки, след като проучване откри нови начини да се прониква в системите, които не са защитени качествено, съобщава Ройтерс. 

Данните, проучени от компанията за софтуерна защита Onapsis показват, че 90% от засегнатите системи не са адекватно защитени.

Според главния изпълнителен директор на Onapsis Мариано Нунез нелегалното проникване в системата на някоя компания може да доведе до срив в рамките на няколко секунди.

„Тази уязвимост позволява на хакерите да крадат всякаква информация за компанията, ползваща SAP системи, както и да я модифицира, извършвайки финансови измами, парични преводи или саботаж“, посочва още Нунез.

От SAP споделят, че компанията винаги силно е препоръчвала инсталирането на защитни софтуерни приложения.

Софтуерът на германската компания се използва от над 90% от най-големите 2000 дружества в света, чрез които управляват своя бизнес, от наемането на работници, през дистрибуцията на своите продукти, до регулиране на промишлените процеси.

Експерти по софтуерна защита споделят, че атаките срещу такива системи биха причинили огромни щети както за компанията, която ползва софтуера, така и за всички участници по веригата на доставка.

Потребителите на системите на SAP доставят 78% от хранителните продукти и 82% от медицинските устройства по света, споделят още от германското дружество в своя сайт.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:06 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 2
moronic-masonic
преди 4 години
Следващите години на планетарни изменения дечицата и внучетата на цялата политическа *** на света, кретено-масоно прасешки елити и всички хора, които ги подкрепят да пукнат преди тях, от моята уста на всички богове в ушите, особено на великият кретено-масонски архитект на вселената, едната от многото, в неговите! Малко след това и родителите им да пукнат!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още