IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nintendo подготвя мобилна версия на играта "The Legend of Zelda"?

Японският гигант иска да разшири портфолиото си от игри за смартфони, твърдят източници

12:26 | 16.05.17 г.
<p>
	<em>Снимка: The Legend of Zelda Facebook page</em></p>

Снимка: The Legend of Zelda Facebook page

Японската технологична компания Nintendo планира да пренесе франчайза на играта „The Legend of Zelda” до смартфоните, твърдят източници, запознати с въпроса. По думите им това е най-новият опит на фирмата да разшири своята линия от мобилни игри, пише Wall Street Journal.

Nintendo залага на мобилните игри през последната година, след като години наред се фокусираше върху игри за своя собствен хардуер. Компанията вече пусна заглавията „Miitomo”, “Fire Emblem Heroes” и „Super Mario Run” за смартфони и обяви плановете си за мобилна версия на „Animal Crossing”.

Източниците, запознати с въпроса, твърдят, че мобилното приложение „Animal Crossing” вероятно ще бъде пуснато през втората половина на 2017 г., докато „The Legend of Zelda” ще е след това, макар че времето и редът на представянето на игрите може да се промени. Nintendo разработва игрите си заедно с базираната в Токио DeNA.

Представители на Nintendo и DeNA отказват да коментират въпроса.

Все още не е ясно как Nintendo ще таксува потребителите за мобилната версия на „The Legend of Zelda”. Компанията иска по 10 долара от играчите, които имат желанието да свалят пълната версия на „Super Mario Run” и предлага възможности за купуване на елементи в игрите в другите си заглавия.

Nintendo отчете, че е спечелила по-малко от 20 млрд. йени (176,4 млн. долара) от игри за смартфони през фискалната година, завършила през март 2017 г.

Президентът на компанията Тацуми Кимишима заяви, че фирмата му планира да разшири портфолиото си от игри, за да насърчи своите приходи. Мобилните игри също така имат за цел да привличат и случайни играчи, а след това да ги мотивират да си купят хардуер на Nintendo.

Анализаторът на Macquarie Capital Sercurities Дейвид Гибсън заяви, че очаква компанията да спечели повече от 100 млрд. йени от мобилни игри през текущата фискална година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:33 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още