IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Microsoft ще представи Windows 9 на 30 септември?

Очаква се технологичната компания да представи наследника на Windows 8 най-късно в началото на октомври

12:29 | 22.08.14 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Microsoft планира да представи наследника на Windows 8 през следващия месец, в рамките на специално организирана пресконференция, съобщава The Verge.

Медията се позовава на източници, запознати с плановете на технологичния гигант. По думите им събитието ще се състои на 30-и септември и на него ще бъдат разкрити повече детайли за предстоящите промени в операционната система Windows, като част от пускането на новата версия с кодово име „Threshold”.

Датата може да бъде променена, но версията „Threshold” на Windows в момента е в процес на разработка и Microsoft планира да представи версия на т.нар. Windows 9 пред разработчици в края на септември или малко след това.

Обявяването на датата следва последните новини от ZDNet, които предполагат, че Microsoft планира да пусне превю-версия на Windows 9 в посочения период.

Ранното представяне ще даде на разработчиците първи поглед към новото мини Start Menu в Windows 9, към премахването на функцията Charms и няколко други промени в потребителския интерфейс.

Въпреки че "Threshold" вероятно ще бъде наречена Windows 9, е малко вероятно Microsoft да определи официалното наименование на операционната система по време на събитието за медии.

Вместо това се твърди, че Microsoft планира да представи новите основните нови функции на системата, с които да зарадва разработчиците и технологичните ентусиасти.

Освен това Microsoft изгражда отделна комбинирана версия на Windows RT и Windows Phone и вероятно има доста детайли за нея, които ще сподели по време на представянето.

Едно е сигурно - следващата версия на Windows вече е пред завършване, а компанията ще бъде готова да говори повече за нея през следващия месец, допълва The Verge.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:24 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още