IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Microsoft пуска игри за Xbox на умните телевизори на Samsung

Гейминг гигантът иска да увеличи броя на потребителите на абонаментното си предложение Xbox Game Pass

08:32 | 10.06.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Michael Ciaglo/Bloomberg</em></p>

Снимка: Michael Ciaglo/Bloomberg

Американският технологичен гигант Microsoft ще пусне част от игрите си за Xbox на новите умни телевизори на Samsung от 30 юни. Това е важна стъпка към привличането на геймърите, които не разполагат с конзоли, предава Ройтерс.

Абонатите на услугата за облачен гейминг на Xbox ще могат да играят повече от 100 заглавия на телевизорите, които ще могат да се свързват с популярните контролери, разполагащи с bluetooth свързаност, разкри Microsoft.

Игрите, до които ще има достъп, включват „Halo Infinite” и „Forza Horizon 5”. Те ще са достъпни на новата серия от телевизори, а конзола Xbox няма да бъде необходима, за да се играят.

Xbox започна да работи с големи производители на телевизори още миналата година, в опит да популяризира игрите си на различни устройства и да увеличи потребителите на абонаментното си предложение Xbox Game Pass.  По това време Microsoft заяви, че изгражда свои собствени устройства за стрийминг на игри в облака. В четвъртък компанията заяви, че потребителите ще се нуждаят само от контролер, поддържащ Bluetooth, за да използват приложението за игри на Samsung.

Компанията пусна стрийминг на игри на смартфони с Android през 2018 г.  Приложението ще бъде налично на 30 юни в 27 държави на смарт телевизорите на Samsung от 2022 г., заяви Microsoft.

Game Pass се конкурира с Amazon.com Inc., Nvidia Corp. и Google на Alphabet Inc. в предлагането на базирани в облака игри чрез абонаменти. Активни в тази област са Meta Platforms Inc., която предлага безплатни игри на своята платформа Facebook Gaming, и Sony Group Corp. с някои игри за PlayStation, достъпни за стрийминг.

Игрите в облака позволяват на хората да стриймват игри, използвайки свързани с интернет устройства, подобно на стрийминга на видеосъдържание в Netflix, Hulu и други платформи. Стриймингът на игри обаче е по-голямо предизвикателство, тъй като игрите са интерактивни и изискват много повече данни, за да работят безпроблемно.

Ходът се случва в момент, в който Microsoft се опитва да приключи сделката си за около 75 млрд. долара за закупуване на голямото студио за игри Activision Blizzard Inc. Сделката, чието приключване е планирано за юли 2023 г., ще добави към Microsoft разработчиците на популярните франчайзи Call of Duty, World of Warcraft и Candy Crush, което ще помогне за увеличаване на съдържанието, предлагано в Game Pass.

Развитието на бизнеса с игри в облака ще помогне на Microsoft да диверсифицира още повече бизнеса си, насочен към потребителите. По-широката стратегия на главния изпълнителен директор на Microsoft Сатя Надела поставя изчисленията в облака в центъра на съвкупност от различни бизнеси - от корпоративен софтуер и съхранение на данни до социални медии и цифрова реклама.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:29 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още