IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Microsoft отчита 755-процентов ръст на облачното ползване в Италия

Хората също продължават да използват по-старото приложение Skype, което има 40 милиона потребители на ден

08:41 | 31.03.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Brent Lewin/Bloomberg</em></p>

Снимка: Brent Lewin/Bloomberg

Акциите на американския технологичен концерн Microsoft затвориха сесията в понеделник със 7% ръст, надминавайки други основни технологични акции за деня, след като компанията разкри огромен ръст в използването на своите онлайн услуги.

Microsoft е сред онези, които наблюдават ръстове, предоставяйки софтуер, който служители могат да използват, за да общуват помежду си, докато остават вкъщи, за да намалят разпространението на коронавируса, отнел 36 000 живота.

Компанията допълва приложението Teams, което позволява провеждането на видео разговори и обмяна на чат съобщения. На 18 март концернът заяви, че Teams е добавяла 12 милиона повече дневни потребители в продължение на една седмица, до общо 44 милиона.

В понеделник Microsoft представи версия на своя пакет Microsoft 365, който ще направи Teams достъпен за потребителите.

Забелязахме 775% увеличение на месечните употреби на обаждания и срещи на потребители в рамките на един месец в Италия, където се налагат социална дистанция“, заяви Microsoft в понеделник в актуализация на публикацията в блога си, първоначално публикувана в събота.

Хората също продължават да използват по-старото приложение Skype, което има 40 милиона потребители на ден, което представлява 70-процентен ръст спрямо преди месец, заявиха от Microsoft. Услугите на Microsoft Windows Virtual Desktop и Power BI също наблюдават силен ръст, поясняват от компанията.

Анализаторите на Stifel отбелязаха статистическите данни в бележка, разпространена до клиенти в понеделник.

„Вярваме, че COVID-19 ще продължи да ускорява преминаването към гъвкави и мащабируеми облачни услуги и вярваме, че Microsoft остава в добра позиция да се възползва от тези тенденции както в краткосрочен план (както е видно от гореспоменатите статистики), така и в дългосрочен план (докато COVID -19 ускорява дигиталната трансформация) “, написаха анализаторите.

Акциите на Microsoft и шепа по-малки технологични компании, продаващи продукти, които хората могат да използват, докато работят от дома - RingCentral, Slack, Zoom, се представят през последните седмици по-добре от американските индекси.

Книжата на Microsoft се обезцениха с 1% за март, докато Nasdaq се срина с 9%, а S&P 500 - с 11%. За цялата 2020 г. S&P 500 и Nasdaq отчитат понижения с 19% и 13% досега, а Microsoft е само с 1,6% надолу.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:16 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още