IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Cisco е отправила оферта за придобиването на Splunk?

Това може да е най-голямото придобиване в историята на производителя на мрежово оборудване

10:56 | 13.02.22 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;David Paul Morris/Bloomberg</em></p>

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Производителят на мрежово оборудване Cisco Systems е отправил предложение за придобиване на софтуерната компания Splunk за повече от 20 млрд. долара, пише Wall Street Journal, позовавайки се на свои източници.

Офертата е отправена наскоро, а компаниите още не водят активни преговори по въпроса.

Това може да е най-голямото придобиване в историята на Cisco. Ако сделката бъде сключена, тя може да засенчи споразумението за 7 млрд. долара за покупката на Scientific Atlanta през 2005 г. Най-скорошната сделка на компанията от такъв размер беше придобиването за близо 5 млрд. долара на Acacia Communications през 2021 г.

Splunk в момента е в процес на търсене на главен изпълнителен директор, след като Дъг Мерит се оттегли от поста през ноември след близо шест години работа, свързана със серия от разочароващи финансови отчети. Компанията обяви председателя Греъм Смит за временен изпълнителен директор.

Цената на акциите на Splunk се повиши значително в началото на пандемията, както се случи и при много други технологични компании с голям потенциал за растеж, но след това стойността на книжата ѝ спадна наполовина.

Основаната през 2003 г. Splunk създава софтуер, използван от екипите по сигурността и информационните технологии в компаниите за мониторинг и анализ на данни.

Базираната в Калифорния Cisco е управлявана от главния изпълнителен директор Чък Робинс и продава рутери, суичове, услуги за сигурност, както и софтуерни продукти като Webex. Тя вече има сключено партньорство със Splunk в областта на сигурността на данните.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:48 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още