IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

CD Projekt надмина очакванията с нетната си печалба за първото полугодие

Компанията работи по първата експанзия на играта Cyberpunk 2077

13:17 | 02.09.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Cyril Marcilhacy/Bloomberg</em></p>

Снимка: Cyril Marcilhacy/Bloomberg

CD Projekt работи по първата експанзия на играта Cyberpunk 2077, обяви главният изпълнителен директор на компанията Адам Качински, след като полският разработчик на видеоигри отчете нетна печалба за първото полугодие, която надмина очакванията, предава Ройтерс.

Cyberpunk 2077, в която участва холивудската звезда Киану Рийвс, беше една от най-очакваните игри миналата година, но след като беше пусната на пазара и се оказа, че има купища проблеми, тя беше отстранена от PlayStation Store на Sony за шест месеца и се върна в него чак през юни.

CD Projekt не разкри информация колко бройки от играта е продала през първата половина на 2021 г., но представители на компанията коментираха, че заглавието е водещ източник на приходи за периода.

Заедно с The Witcher 3: Wild Hunt, Cyberpunk 2077 успя да повиши приходите на CD Projekt с 29% през първата половина на годината до 470,6 млн. злоти (124 млн. долара).

CD Projekt твърди, че нетната ѝ печалба е достигнала 105 млн. злоти, което е с 28% по-ниско спрямо година по-рано, но е над очакваните от анализаторите 71 млн. злоти.

CD Projekt работи по оправянето на играта, откакто я предложи на пазара. Търговските ѝ разходи са нараснали до 131,2 млн. злоти от 72,1 злоти преди година.

Разработчикът на видео игри планира да пусне следващи версии на Cyberpunk и The Witcher 3 по-късно тази година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:39 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още