IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

CD Projekt има нова надежда, че Cyberpunk 2077 ще се появи в PlayStation Store

Цената на акциите на полското студио нарасна в резултат на новините

20:26 | 15.06.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Цената на акциите на CD Projekt повиши стойността си благодарение на надеждите, че нейната игра Cyberpunk 2077 скоро ще се върне в PlayStation Store на Sony Group, пише Bloomberg.

Магазинът за игри на Sony добави нов бутон “списък с желани“ към играта Cyberpunk – втора стъпка към връщането на заглавието след решението на онлайн платформата да затвори от 18 юни специалния уебсайт, който служеше за организация на процеса по връщане на парите на недоволните играчи.

Книжата на най-голямото полско студио за игри повишиха стойността си с 9,6% във Варшава, с което увеличението ѝ от 1 юни досега достигна 30%.

Sony премахна Cyberpunk от магазина си една седмица след като играта се появи на пазара на 10 декември. Причина за отстраняването ѝ бяха проблеми с качеството. Безпрецедентният ход засегна CD Projekt сериозно и намали продажбите на играта, която се очакваше да стане блокбъстър. Компанията на няколко пъти се опита да поправи грешките си и да премахне бъговете от играта, но до този момент Cyberpunk 2077 не е върната в онлайн платформата.

Въпреки че анализатори смятат, че промените в магазина на Sony са добър сигнал, някои са изненадани от мащаба на пазарната реакция, като се имат предвид слабите продажби на играта през други платформи през първото тримесечие.

Всичко това се случва след краткия интерес към CD Projekt, който повиши с над 15% цената на нейните свободно търгувани акции през юни, с което те надминаха предишния си рекорд след пускането на играта, сочат данни, събрани от IHS Markit.

Говорителка на Sony Interactive Entertainment не е отговорила на телефонните обаждания за коментар по темата. Ръководителят на компанията Джим Раян заяви в интервю за Axios, дадено на 11 юни, че премахването на Cyberpunk 2077 от магазина „беше трудно решение“, но не разкрива подробности за това кога играта може да бъде върната.

Говорителка на CD Projekt е отказала да коментира. По-рано студиото заяви, че работи по поредната актуализация на Cyberpunk 2077.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:01 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още