IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple пусна бета версията на iOS 9

Компанията изрично предупреждава потребителите, че софтуерът може да не работи гладко

17:39 | 10.07.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Apple пусна официално бета версията на новата си операционна система за iPhone и iPad - iOS 9, пише Wall Street Journal.

Както всеки, който е свалял бета софтуер, знае, ранните версии обикновено са пълни с грешки. По тази причина самата Apple пуска редица предупреждения до потребителите, преди те да се съгласят да свалят iOS 9.

“След като свалите предварителната версия на софтуера на Apple, може да нямате възможност да се върнете към предишната версия на софтуера, която сте ползвали преди бетата”, гласи съобщението на компанията.

Освен това Apple посочва, че няма да плаща за щетите, възникнали в резултат от ползването на бета версията.

IOS 9 има много нови функции, включително по-умна Siri и по-добри възможности за извършване на повече задачи на iPad. Освен това има нови вградени приложения, които ще направят дебюта си с iOS 9, като Apple News - отговорът на Flipbоard. Apple обещава и инженерни подобрения, които трябва да доведат до по-дълъг живот на батерията и по-голяма сигурност.

За щастие, iOS 9 е настроен за по-малки софтуерни актуализации. Така например iOS беше 4,58 GB, докато новата версия ще е само около 1,3 GB. Това означава, че не трябва да се притеснявате колко свободно място имате на телефона, само за да актуализирате софтуера си.

Досега Apple пусна три версии на iOS 9, като първата се появи през юни и беше отворена само за разработчици.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:55 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още