IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple погна нелицензираните игри в своя App Store в Китай

Властите затягат хватката си и компанията не може да си позволи да предлага досегашната вратичка в правилата

10:04 | 03.08.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg</em></p>

Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Американският технологичен концерн Apple премахна над 30 хил. приложения, 90% от които игри, от своя App Store в Индия, посочват от Qimai Research Institute.

Процесът, който започна още през юни и ескалира през юли, слага край на неофициалната практика на позволяване публикуването на игри, докато се чака решението на властите дали те трябва да бъдат цензурирани, пише Bloomberg.

Тази вратичка съществуваше само при iPhone, тъй като местните китайски доставчици на Android вече се придържаха към правилото без изключение. След съботната акция в китайския магазин на Apple останаха около 179 хил. игри, 160 хил. от които са безплатни.

По-рано Apple предупреди разработчиците и издателите, че техните игри за iOS ще се нуждаят от лицензи, за да продължат да оперират в Китай. Компанията изрично предупреди, че нелицензираните игри ще бъдат забранени и премахнати след 31 юли, сочи уведомлението, разгледано от Bloomberg News.

Китай е един от най-големите пазари на Apple за продажбата на дигитални стоки и услуги, а производителят на iPhone обичайно получава по 30% от такива трансакции.

Позовавайки се на опасения за разпространението на пристрастяващи игри сред младежите, както и на проблемно съдържание, регулаторите приемат много по-строг и бавен процес на оценка на игрите, след като 2018 г. временно спряха да издават всякакви одобрения. Внасяните игри са под особено строг контрол, а вратичката в App Store беше последен шанс част от тях да бъдат разпространявани на най-големия пазар на мобилни игри в света.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:08 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още