IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple ограничава функция на чат приложенията на Facebook

Това може да принуди компанията на Марк Зукърбърг да направи известни промени

10:01 | 07.08.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американският технологичен гигант Apple прави промени в своята мобилна операционна система, които ще ограничат функция, която някои приложения като Messenger и WhatsApp на Facebook ползват, за извършват гласови обаждания по интернет, пише The Information.

Функцията за обаждания в приложенията работи на заден план, дори и когато не се ползва, което означава, че приложението може да осъществява по-бързи обаждания, докато изпълнява и други задачи, като събиране на данни, допълва статията, цитирана от Ройтерс.

Според The Information Apple ограничава достъпа на приложенията на заден план, докато потребителите извършват обаждания през интернет. 

Както Facebook, така и Apple, не са отговорили веднага на запитването на Ройтерс за коментар по въпроса.

Ходът на Apple ще принуди гиганта в социалните мрежи да промени дизайна на своите чат приложения, твърдят двама източници, запознати с въпроса, допълвайки, че това може да има голямо влияние върху WhatsApp, защото тя използва въпросната функция за интернет обаждания по няколко начина, в това число за въвеждането на криптиране от край до край. 

Вижте още технологични новини във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria!


 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:36 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още