IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple Music изпреварва Spotify по брой абонати в САЩ

И двете платформи вече имат по над 20 млн. потребители от страната, които си плащат

15:52 | 07.07.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Още през февруари Wall Street Journal писа, че Apple Music е на път да изпревари Spotify по брой на плащащите абонати в САЩ. Пет месеца по-късно това изглежда се случва, пише Stereogum.

Позовавайки се на подробен доклад на базиран в САЩ „основен дистрибутор“ на музика, Digital Music News твърди, че Apple и Spotify са вече рамо до рамо в надпреварата, като и двете имат по над 20 млн. абонати в САЩ, a Apple има леко предимство за първи път.

Това прави Apple Music най-популярната стрийминг услуга по заявка в САЩ.

Сателитното радио SiriusXM, което обаче не предлага определени песни по заявка, изпреварва Apple и Spotify със своите 33 млн. плащащи абонати.

Темпът на растеж на Apple Music също е по-висок от този на Spotify, като се очаква Apple да увеличи преднината си през следващите месеци.

Освен това данните сочат, че Apple се радва на по-голяма ангажираност от страна на потребителите и печели повече пари от абонамент заради своите по-ограничени опции за намаления.

Според източника в глобален план Apple има 45 млн. абонати, с 5-10 млн. допълнително, които тестват безплатно услугата. Spotify все още е по-голяма – със 70 млн. плащащи абонати в световен мащаб и 160 млн. потребители общо, ако броим ползващите безплатните ѝ услуги.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:08 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още