IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon е на ръба да изпревари Microsoft по пазарна капитализация

Експлозивният растеж на Amazon в търговията на дребно изпрати акциите му нагоре с 77% през 2017 г., докато ръстът при Microsoft e от 42%

09:46 | 08.02.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

В сряда американският онлайн търговец Amazon.com Inc беше на ръба да приключи сесията с пазарна капитализация, по-висока от тази на Microsoft Corp за първи път, докато гигантът в онлайн пазаруването се представи по-добре по време на последните сътресения на Wall Street от конкурента си, предава Ройтерс.

Акциите на Amazon поевтиняха с 1,81%, което доведе до пазарна капитализация до 695,2 млрд. долара, докато спадът с 1,88% на цената на акциите на производителя на софтуер Microsoft понижи пазарната капитализация до 704,5 млрд. долара.

Подкрепени от тримесечните резултати, акциите на Amazon поскъпнаха с 3,8% по време на трите сесии до вторник, дори когато Wall Street се бореше със срива, който породи опасения, че деветгодишният бичи пазар може да свърши.

Microsoft загуби около 3,1% от капитализацията си през трите сесии, приключили във вторник.

В някои моменти от сесията в сряда капитализацията на Amazon вече надмина тази на Microsoft, но никога не е приключвала с по-висока стойност.

Експлозивният растеж на Amazon в търговията на дребно и изчислителните облаци изпрати акциите ѝ нагоре с 77% през изминалата година, надминавайки ръста от 42% на Microsoft.

Пазарната капитализация от 819 млрд. долара на Apple Inc. остава най-високата на Wall Street, следвана от тази на Alphabet Inc – компанията майка на Google, със стойност от 736 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:02 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още