IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Meta започва да тества инструменти за печелене на пари за метавселената

Първоначално инструментите ще бъдат достъпни за предварително подбран набор от потребители, които създават виртуални класове, игри и модни аксесоари

08:21 | 12.04.22 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bing Guan/Bloomberg</em></p>

Снимка: Bing Guan/Bloomberg

Собственикът на Facebook Meta Platforms започва да тества инструменти за продажба на цифрови активи и преживявания в рамките на платформата си за виртуална реалност Horizon Worlds - ключова част от плана му за създаване на метавселена, съобщиха от компанията в понеделник.

Първоначално инструментите ще бъдат достъпни за предварително подбран набор от потребители, които създават виртуални класове, игри и модни аксесоари в рамките на поглъщащата платформа на компанията, която е достъпна чрез очила за виртуална реалност, се казва в изявление на Meta, цитирано от Ройтерс.

Използвайки един инструмент, тези избрани потребители ще могат да продават своите аксесоари или да предлагат платен достъп до специализирано дигитално пространство, което са създали, каза компанията.

Гигантът в областта на социалните медии също така тества програма за „бонус за създателите" за малък набор от потребители на Horizon Worlds в САЩ, чрез която ще плаща на участниците всеки месец за използването на нови функции, които компанията пуска.

„Искаме да има тонове страхотни светове, а за да се случи това, трябва да има много създатели, които да могат да се издържат и да превърнат това в своя работа", заяви главният изпълнителен директор Марк Зукърбърг в разговор с ранните потребители, проведен в Horizon Worlds с помощта на аватари.

Компанията майка на Facebook, която през миналата година промени името си на Meta, инвестира много във виртуална и добавена реалност, за да отрази новия си залог на метавселената - футуристична идея за мрежа от виртуални среди, достъпни чрез различни устройства, където потребителите могат да работят, общуват и играят.

Компанията се конкурира с новопоявилите се играчи във виртуалните светове, където земя, сгради, аватари и дори имена могат да се купуват и продават като незаменими токени или виртуални активи, базирани на блокчейн. Пазарът на тези активи избухна през миналата година, а продажбите понякога достигат стотици хиляди долари.

Horizon Worlds на Meta, експанзивна VR социална платформа, и Horizon Venues, която е фокусирана върху виртуални събития, са ранни итерации на пространства, подобни на метавселената.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:17 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
nikiangel
преди 1 година
Всеки иска да е мета, да копае въздух кликайки по 2-3 пъти на ден с мишката и парите да си текат сами. И се хвърлят мотики и лопати, и се инвестира във видеокарти.Естествения подбор ще си каже тежката дума съвсем скоро :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още