IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Meta ще представи плана си за метавселената на среща на всички служители

Компанията ще предложи повече информация за това как ще изгради метавселената

11:24 | 14.02.22 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: David Paul Morris/Bloomberg</em></p>

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

През тази седмица Meta Platforms планира да предостави на служителите си повече подробности за това как ще реализира визията си за метавселената, предава технологичният сайт The Information.

Според двама настоящи служители, на единия от които е казано, че ще бъде направено важно съобщение, компанията насърчава служителите да се включат в срещата на всички служители във вторник.

В публикация във вътрешната система за съобщения на Meta главният оперативен директор на Instagram Джъстин Ософски пише, че компанията планира да предложи повече информация за това как ще изгради метавселената, обхващаща както продукта, така и културата, казва един от източниците. Метавселената е вид интернет мрежа, в която хората могат да взаимодействат в среда на виртуална реалност, носейки очила за разширена реалност на Meta.

Срещата се провежда след бурен период, в който акциите на Meta се сринаха, след като компанията прогнозира бавен растеж на рекламния си бизнес. Meta също така отчете загуба в размер на 10 млрд. долара от подразделението си Reality Labs, което създава продуктите за добавена и виртуална реалност, които са в основата на метавселената.

Веднага след финансовия си отчет и срива на цената на акциите главният изпълнителен директор на концерна вече проведе среща със служителите, за да се опита да ги насърчи и успокои. Зукърбърг е повторил коментарите си отпреди един ден пред инвеститорите, като е казал на служителите, че гигантът в социалната мрежа е изправен пред „безпрецедентно ниво на конкуренция" на фона на възхода на TikTok, конкурентната платформа за „вирусни видеоклипове“. Приложението Instagram на Meta има имитация на TikTok, наречена Reels, върху която компанията сега поставя приоритет.

В Meta вече се обсъждат начини за задържане на служителите в условията на спад на акциите. Гигантът в областта на социалните медии обмисля удължаване на съществуващите тридневни празнични уикенди, е казал Зукърбърг, отговаряйки на въпрос за прегарянето на работното място. Той също така е насърчил изтощените служители да използват отпуските си и е добавил, че въз основа на житейския си опит преминаването към четиридневна работна седмица завинаги не би било продуктивно.

Служителите на Facebook, както и много други в технологичната индустрия, често получават високи заплати чрез акции. Опциите на служителите се придобиват на 15 февруари, а годишните бонуси се изплащат през март - и двете могат да бъдат фактори за потенциалните решения на служителите да напуснат, казва друг източник, запознат с плановете на компанията.

Концернът не е отговорил на молбите на медията за коментар по темата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:31 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още