IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зукърбърг е приел поканата да свидетелства пред Европейския парламент

Очаква се изпълнителният директор на Facebook да се яви следващата седмица

20:52 | 16.05.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни съобщи, че изпълнителният директор на Facebook Марк Зукърбърг е приел поканата и ще се яви на изслушване в Брюксел. Таяни добави, че очаква гостът да се яви следващата седмица, предава БТА.

Зукърбърг ще отговори на въпроси на председателите на парламентарните групи. Според Таяни това е стъпка към възвръщането на доверието сред потребителите.

Председателят на ЕП допълва, че представители на Facebook ще се явят на изслушване пред парламентарната комисия по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи.

На заседанието ще бъдат обсъдени въпроси, свързани със защитата на личните данни и влиянието върху изборните процеси в Европа.

Зукърбърг бе поканен на заседанието на ЕП в Страсбург през април, дни след като свидетелства пред представители на Сената и Конгреса на САЩ.

Изпълнителният директор на Facebook се очаква да внесе допълнителни разяснения около скандала с "Кембридж аналитика", засегнал близо три милиона европейци по данни на Европейската комисия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:39 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още