IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Видео стриймингът на Facebook вече е наличен и в България

Социалната мрежа отправя нови предизвикателства към конкурентите си в този сегмент

09:42 | 07.04.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Facebook разшири своята функция за излъчване на видео на живо - Facebook Live, като я направи видима в самото приложение и пусна други инструменти, които да улеснят потребителите в търсенето и коментирането в реално време, предава Ройтерс.

Ходът е най-голямото предизвикателство, което Facebook до момента е отправяла към онлайн конкурентите си, в това число към услугата за видео стрийминг Periscope на Twitter, видео услугата на Snapchat и YouTube на Alphabet. Новата функция може да е потенциална заплаха и за традиционната телевизия.

Видеото на живо се превръща в силно конкурентен елемент от платформите на социалните мрежи, а компаниите се състезават предимно в стрийминга на големи спортни събития, ексклузивни видео предавания на ключови събития като наградите “Оскар” и “Грами”.

От своя страна рекламодателите са силно привлечени от видеото, тъй като то достига до по-младата аудитория.

Facebook Live, която предлага стрийминг на видео в реално време, беше пусната през миналата година, но на определени пазари. 

В сряда компанията добави функции към нея, включително карта на видео стриймовете по целия свят, разшири търсенето и филтрите, които наподобяват тези на други платформи. Функцията е налична вече и в България, но ще бъде въведена петапно. Видеата могат да бъдат превърнати в черно-бели кадри, като тези в Instagram например, а скоро потребителите ще имат възможност да добавят и стикери. 

Ръководителят на продукта Крис Кокс беше домакин на видео сесия, излъчвана на живо в сряда, която имаше за цел да рекламира продукта. Той заяви, че Facebook се надявa услугата да бъде използвана за всичко - от заснемането на важни семейни моменти, като първите стъпки на децата, до предаването на извънредни новини.

 
 

I stopped by the Facebook Live launch room earlier today. Whenever we're getting ready to ship a new product, the whole...

Публикувахте от Mark Zuckerberg в 6 април 2016 г.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:16 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
lovesite
преди 8 години
Most people can not live without facebook because it can bring much information they need. As frequently as chatting asian girls online, everything will be wonderful.http://***.love-sites.com/how-to-flirt-with-asian-girls-online/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още