IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Twitter блокира за седмица профила на скандалния радиоводещ Алекс Джоунс

Според социалната мрежа той е нарушил правилата за ползване на услугата

08:59 | 16.08.18 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Kрайнодесния и скандален радио коментатор и водещ Алекс Джоунс. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Kрайнодесния и скандален радио коментатор и водещ Алекс Джоунс. Снимка: Ройтерс

Twitter Inc. стана последната социална мрежа, която предприема действия срещу крайнодесния радио коментатор Алекс Джоунс, като ограничи временно профила му, след като Джоунс туитна линк към видеоклип, който нарушава фирмената политика срещу злоупотреби, предава Bloomberg.

Забраната не е пълна. Джоунс все още ще може да разглежда Twitter и да изпраща директни съобщения до своите последователи, но той няма да може да публикува публично в продължение на седем дни. Профилът в Twitter на шоуто му @InfoWars остава активен. 

„В Twitter сме толкова внимателни", каза той във видеоклип на профила @InfoWars, добавяйки, че главният изпълнителен директор на Twitter Джак Дорси „се държи с нас като котка с мишка“.

Twitter бе критикуван от медиите и собствените му служители за това, че позволява съдържание на  Джоунс, включително и такова, съдържащо призиви за тормоз. 

Говорител на Twitter потвърди, че профилът има ограничена функционалност. „Ние не сме блокирали напълно акаунта, но изискваме да бъдат изтрити съобщения, които съдържат послания в нарушение на нашите правила", добави той в изявление.

През миналата седмица Twitter обясни, че няма да последва примера на Facebook, Apple, YouTube и Spotify, които премахнаха от платформите си публикуван от Джоунс материал. Самият Дорси заяви, че Джоунс и свързаните с него профили ще имат право да продължат да използват Twitter, защото не са нарушили политиката на социалната мрежа. Стъпките бяха в противоречие с тези на Facebook Inc. и YouTube на Google, които изтеглиха материали на конспиративния водещ от своите платформи, след като прецениха, че съдържанието им нарушава политиките за всяване на омраза и тормоз.

Операторът на дясната платформа Infowars е обвинен в разпространение на реч на омразата. Наскоро вестник New York Times съобщи, че Джоунс е публикувал линк към видеоклип, призоваващ поддръжници да държат заредени пушките си за употреба срещу медиите.

По време на шоуто си InfoWars той разпространява конспиративни теории, вариращи от това, че стрелбата в "Сенди Хук" е била организирана от правителството до твърдения, че терористичната атака от 11 септември 2001 г. е „вътрешна работа".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:21 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

1
rate up comment 10 rate down comment 1
neverland
преди 5 години
Никаква дипломатичност няма този Алекс. "В къщата на обесения, не се говори за бесило"-универсално правило.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още