IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Социалната мрежа на Доналд Тръмп тръгва онлайн през февруари

Подобно на Twitter, TRUTH Social предлага функции за следване на други хора и на актуални теми

09:50 | 07.01.22 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Бившият американски президент Доналд Тръмп планира да пусне собствената социална мрежа TRUTH Social на 21 февруари, сочи информация в App Store на Apple, цитирана от Ройтерс.

TRUTH Social, алтернативата на Trump Media & Technology Group (TMTG) на Twitter, може да бъде предварително поръчана, преди да бъде официално пусната в Деня на президентите в САЩ.

Подобно на Twitter, приложението предлага функции за следване на други хора и на актуални теми, сочат демо снимките. Еквивалентът на туитовете ще се нарича „truth” (от англ. език – истина – бел. ред.).

Пускането на приложението ще се случи 13 месеца, след като Facebook и Twitter блокираха акаунтите на Тръмп, защото насърчаваше своите последователи да участват в щурма на Капитолия на 6 януари.

Отбелязвайки една година от нападението, във вторник американският президент Джо Байдън коментира, че неверните твърдения на предшественика му биха могли да навредят на върховенството на закона и на бъдещите избори.

TMTG и Apple не са отговорили на запитването за коментар, но източник, запознат с въпроса, е потвърдил, че именно на 21 февруари ще бъде пуснато приложението.

Премиерата се очаква да е първият от трите етапа на развитие на TMTG. Вторият ще включва абонаментна платформа с видео по заявка, наречена TMTG+, включваща развлечения, новини и подкасти, става ясно от информация на уебсайта на компанията. Презентация за инвеститори от ноември подсказа, че TMTG също така иска да създаде мрежа от подкасти.

TMTG е оценена на 5,3 млрд. долара на базата на цената на акциите на Digital World Acquisition Corp, която нарасна с 20%, след като Ройтерс писа за добавянето на приложението в App Store. През октомври TMTG обяви, че ще се слее с компанията със специално предназначение при оценка от 875 млн. долара.

През декември TMTG набра допълнителни 1 млрд. долара от частни инвеститори.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:06 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 3
zelka007
преди 2 години
и тукашните нефелни тръмпоиди , непременно да си направите акаунти там , че да можем да ви изброим и изнамерим когато ни е нужно по-лесно ... :))) ... например когато ще се изливат основите на новият седми реактор в козлодуй ... !! ... или когато ще се прокопава тунелът под шипка ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още