IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Snapchat става все по-важен за рекламодателите

Онези, които искат да достигнат до младите потребители, все повече предпочитат Snapchat, а не Instagram

12:03 | 13.02.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Социалната мрежа Instagram започна да изглежда все повече като конкурента си Snapchat, след като копира част от функциите му, но рекламодателите твърдят, че по-младата аудитория на Snapchat и уверенията, че съдържанието им няма да бъде зле позиционирано, внасят нова вълна от ентусиазъм сред рекламодателите по отношение на значително по-малкото приложение, предава Ройтерс.

Очакванията за бъдещето на Snapchat бяха доста скептични, а цената на акциите на компанията пое надолу след първичното публично предлагане на Snap миналата година, предимно заради съмненията дали Snapchat може да се конкурира с Instagram. Но миналата седмица компанията майка Snap отчете 72% ръст на приходите за тримесечието и надмина резултатите на анализаторите, с което си върна доверието на инвеститорите.

Snapchat печели от младото поколение, сред което популяризира изчезващите съобщения и филтрите за снимки, след като Instagram, която е собственост на Facebook, успя да ги отблъсне, твърдят рекламни директори.

Това предпочитание от младите потребители се очаква да стане още по-голямо тази година, поне в САЩ, сочи oценка на eMarketer. През тази година Instagram ще привлече 1,6 млн. американци под 25-годишна възраст, докато Snapchat ще добави 1,9 млн. в тази възрастова група според eMarketer.

Привличането на тези възрастови групи означава, че компаниите ще се чувстват задължени да прекарват време в Snapchat, макар че вече го правят в Instagram, твърди Арън Шапиро, главен изпълнителен директор на компанията за дигитален маркетинг Huge.

Facebook, Instagram и Snapchat са отказали да коментират данните на eMarketer.

Повече новини за технологии можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:05 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още