IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шефовете на Facebook и Twitter ще се изкажат в Сената през ноември


Акцентът ще падне върху поведението на социалните гиганти в рамките на президентската кампания

11:52 | 26.10.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Джак Дорси, главен изпълнителен директор на Twitter.&nbsp;<em>Снимка:&nbsp;Cole Burston/Bloomberg</em></p>

Джак Дорси, главен изпълнителен директор на Twitter. Снимка: Cole Burston/Bloomberg

Ръководителите на Facebook и Twitter ще отговарят в средата на ноември на въпроси на американските сенатори относно техния подход към президентските избори. Марк Зукърбърг и Джак Дорси са се съгласили да участват в заседание на комисията по правосъдие на Сената на 17 ноември, предава DPA.


Последните дебати за блокирането на негативно медийно разследване за кандидата за президент на Демократическата партия Джо Байдън ще играе централна роля, заяви председателят на комисията Линдзи Греъм, който е републиканец.


Изслушването ще се съсредоточи върху "цензурата върху платформите и потискането на статии от New York Post, пише той. В същото време това било възможност да се говори за предизборната кампания като цяло. Изборите са на 3 ноември. Комисията реши с гласовете на републиканците в средата на седмицата да призове на изслушване Зукърбърг и Дорси.

Twitter и Facebook забавиха разпространението на статия от New York Post, съдържаща обвинения в корупция срещу Байдън. Twitter блокира препращането на връзки към материала. За да оправдае това, компанията заяви, че предполагаемите имейли от сина на Джо Байдън Хънтър, показани там, съдържат разкрити имейл адреси. Това нарушавало правилата на платформата да не се препраща неразрешена лична информация. Главният изпълнителен директор на Twitter Дорси призна, че причината първоначално не е била адекватно обяснена.

В миналото ръководителите на интернет компаниите трябваше с часове да отговарят на въпроси в Конгреса на САЩ. Републиканците често обвинят платформите в потискане на консервативните възгледи. Компаниите отхвърлят подобни обвинения. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:43 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още