IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Pinterest вече е третата по големина социална мрежа в САЩ

Facebook и Instagram, и двете мрежи са собственост на Facebook Inc., заемат първите две позиции в страната

09:20 | 15.01.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: EPA/JULIAN STRATENSCHULTE</em></p>
<p>
	&nbsp;</p>

Снимка: EPA/JULIAN STRATENSCHULTE

 

Акциите на Pinterest Inc. се изстреляха с цели 13% нагоре във вторник, след като нов доклад показа, че тя надминава мрежата Snapchat на Snap Inc. и се превръща в третата по големина социална мрежа в САЩ.

Pinterest е имала приблизително 82,4 милиона потребители в САЩ през 2019 г. - 7,4% ръст спрямо нивото от предходната година, докато Snapchat имаше 80,2 милиона потребители, изчислява компанията за пазарни анализи eMarketer. Предполага се, че потребителите на Pinterest в САЩ ще нараснат с 4,4% до 86 милиона през 2020 г., заявиха още от eMarketer. Facebook и Instagram, и двете мрежи са собственост на Facebook Inc., заемат първите две позиции.

„Докато Snapchat има млада основна аудитория, на която разчита, Pinterest има по-универсална привлекателност и постигна значителни ръстове в широк кръг възрастови групи“, е цитиран в доклада анализаторът Назмул Ислам.

Pinterest генерира огромната част от приходите си от потребителите в САЩ и е в началния етап на усилията си да насърчи международните си приходи от реклама. Акциите ѝ още не са се възстановили от спада след оповестяването на резултатите за третото тримесечие, което доведе до 17-процентен срив през ноември.

Въпреки че някои анализатори твърдят, че резултатите за третото тримесечие намекват за насищане на американския пазар, биковете поясняват, че акциите остават привлекателни, докато компанията продължава да развива рекламните си предложения.

Очакванията на Wall Street за финансовите резултати на Pinterest за четвъртото тримесечие „са разумни“, а резултатите от потребителските анкети разкриват положителни тенденции, заяви анализаторът на RBC Capital Markets Марк Махани в бележка до клиентите си в понеделник. Компанията ще обяви резултатите си в средата на февруари.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:08 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още