IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Parler се завърна в App Store

Компанията обяви, че има нов изпълнителен директор

22:12 | 17.05.21 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Gabby Jones/Bloomberg</em></p>

Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Parler, социалната мрежа, популярна сред американските консерватори, се завърна в App Store на Apple, след като производителят на iPhone я премахна от магазина си за приложения след щурма на Капитолия на 6 януари, при който загинаха хора, предава Ройтерс.

Освен това Parler обяви своя главен оперативен директор от март насам Джордж Фармър за новия си главен изпълнителен директор. От компанията съобщиха, че досега заемалият поста Марк Меклър ще напусне.

През април Apple заяви, че ще допусне отново Parler в своя App Store, след като социалната мрежа предложи ъпдейти на приложението си и нови политики за модерация на съдържанието.

„Целият екип на Parler работи, за да отговори на притесненията на Apple, без да компрометира нашата основна мисия“, коментира Меклър в имейл. „Всичко, позволено в мрежата на Parler, но не и в приложението за iOS, ще остане достъпно чрез нашата уеб-базирана и Android версия. Това е победа за Parler, за нейните потребители и за свободата на словото“.

Вестник Washington Post пише, че Parler настоява Apple да позволи на потребителите да виждат речта на омразата, но тя да е задължително обозначена като такава.

Apple не е отговорила веднага на запитването за коментар.

След щурма на Капитолия няколко технологични компании прекратиха отношенията си с Parler. Те обвиниха приложението, че не се е справило със съдържанието с насилие в своята услуга.

Parler се оказа изключена за няколко месеца, след като Amazon.com спря уеб хостинга ѝ. През февруари Parler се завърна, използвайки облачната инфраструктура на базираната в Лос Анджелис SkySilk. Amazon Web Services е отказала да коментира въпроса.

Google също премахна Parler от своя магазин за приложения.

„Parler остана налична в Android заради отвореността на платформата, въпреки че в момента не се разпространява през Google Play”, коментира говорител на интернет гиганта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:03 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още