IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Oracle също има апетит към TikTok

Компанията е провела предварителни преговори със собственика на приложението ByteDance

09:51 | 18.08.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Ivan Abreu/Bloomberg</em></p>

Снимка: Ivan Abreu/Bloomberg

Oracle е провела предварителни преговори с китайския собственик на TikTok, ByteDance, и сериозно е обмисляла придобиването на операциите на приложението в САЩ, Канада, Австралия и Нова Зеландия, пише Financial Times.

Oracle е работила с някои американски инвеститори, които вече имат дял в ByteDance, включително General Atlantic и Sequoia Capital, допълва изданието, позовавайки се на източници, запознати с въпроса.

ByteDance и TikTok не са коментирали въпроса, а Oracle е отказала да обсъди темата.

По-рано този месец Ройтерс писа, че Twitter се е обърнала към ByteDance, за да изрази интереса си към придобиването на американските операции на TikTok, въпреки че Microsoft все още е фаворит за сключване на сделката.

Financial Times пише, че Microsoft обмисля сериозно и възможността да се сдобие с глобалните операции на TikTok, отвъд страните, към които се беше насочила по-рано през август.

Microsoft е особено заинтересована от покупката на TikTok в Европа и Индия, където наскоро тя беше забранена от индийското правителство след напрежение по границата с Китай, пише вестникът.

Но ByteDance се е противопоставила на идеята да продаде активи отвъд тези в САЩ, Канада, Австралия и Нова Зеландия.

Миналата седмица американският президент Доналд Тръмп нареди ByteDance да продаде американските операции на видео приложението си в рамките на 90 дни, с което засили натиска върху китайската компания във връзка с опасенията на Вашингтон, че софтуерното решение носи заплаха за националната сигурност и събира лични данни за потребителите.

General Atlantic и Sequoia Capital не са открити веднага за коментар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:19 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още