IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новият отчет на Snap изстреля цената на акциите ѝ с 20% нагоре

Компанията се радва на силен ръст на потреблението заради коронавируса

11:36 | 22.04.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Getty Images</em></p>

Снимка: Getty Images

Snap успя да надмине прогнозите на Wall Street за тримесечните си приходи и ръста на броя нови потребители в приложението си Snapchat, след като повече хора потърсиха нови начини за развлечение по време на пандемията, която ги остави затворени вкъщи, предава Ройтерс.

Snapchat, позната със своите изчезващи съобщения, се радва на скок на скок на потреблението в последната седмица на март спрямо края на януари, тъй като хората са използвали повече приложението, за да си комуникират повече със семейството и приятелите си. Освен това има ръст на потреблението на оригиналното съдържание на Snapchat и на игрите в приложението.

Цената на акциите на компанията скочи с 20% до 14,83 долара по време на следборсовата търговия.

Дневно активните потребители са се увеличили с 20 на сто до 229 млн. през първото тримесечие, което завърши на 31 март, спрямо година по-рано. Показателят за четвъртото тримесечие беше 218 млн. Тази метрика е внимателно следена от инвеститорите и рекламодателите, а сега тя успя да надмине средната прогноза на анализаторите за 224,68 млн., сочат данни на Refinitiv.

Приходите, които Snap генерира основно като продава реклами в приложението, са се увеличили с 44% спрямо година по-рано до 462,47 млн. долара. Компанията твърди, че по-високите приходи през първите два месеца от тримесечието са компенсирали по-ниския растеж през март, когато рекламодателите започнаха да затягат маркетинговите бюджети. Анализаторите очакваха приходите за първото тримесечие да достигнат 428,80 млн. долара.

Компанията обяви, че ще насочи ресурси от своя екип по продажби, за да работят с рекламодатели в индустрии като гейминга, домашните развлечения и потребителските стоки, които се очаква да бъдат по-търсени, докато хората са по домовете си.

Snap заяви, че няма да даде обичайната си прогноза за следващото тримесечие заради несигурността, свързана с коронавируса.

„Тези високи ръстове в началото на тримесечието отразяват нашите инвестиции в аудиторията ни, рекламните продукти и оптимизацията, и ни дават увереност в способността ни да увеличаваме приходите си в дългосрочен план“, коментира главният изпълнителен директор Евън Шпигел.

Средните приходи от потребител за първото тримесечие са достигнали 2,02 долара, от 1,68 долара година по-рано.

Нетната загуба на Snap се е свила леко до 305,9 млн. долара, или 21 цента на акция, от 310,4 млн. долара, или 23 цента на акция, година по-рано.

Вижте още технологични новини във видеото на Bloomberg TV Bulgaria!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:09 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още