IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-големите канадски банки също бойкотират Facebook

Над 400 марки оттеглиха рекламите си от социалната мрежа

16:08 | 04.07.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Johannes Berg/Bloomberg</em></p>

Снимка: Johannes Berg/Bloomberg

Най-големите канадски банки потвърдиха, че се присъединяват към разрастващия се бойкот на Facebook, който започна от американска група за защита на гражданските права, искаща да окаже натиск върху най-голямата социална мрежа в света, която да предприеме по-сериозни действия за блокиране на речта на омразата, предава Ройтерс.

Над 400 марки оттеглиха рекламите си от Facebook в отговор на кампанията „Stop Hate for Profit”, която започна след смъртта на Джордж Флойд при ареста му в Минеаполис на 25 май.

Канадските банки Royal Bank of Canada, Toronto-Dominion Bank, Bank of Nova Scotia, Bank of Montreal, National Bank of Canada и Canadian Imperial Bank of Commerce заявиха, че през юли ще спрат рекламите си в платформите на Facebook.

Desjardins Group,  най-голямата канадска федерация на кредитните съюзи, посочи в уебсайта си, че ще спре временно рекламите си във Facebook и Instagram за месец, „като изключим всички по-специални ситуации, при които трябва да обсъдим въпроса с нашите членове или клиенти“.

Facebook не остана безучастен предвид голямата кампания и блокира 250 организации от основната си платформа и от Instagram за нарушения, обяви говорител на компанията. Инвестициите на компанията в изкуствен интелект означават, че тя намира близо 90% от речта на омразата, срещу която предприема действия, още преди потребителите да сигнализират, посочва още той.

BMO заяви, че продължава диалога си с Facebook във връзка с промените, които могат да се вземат в платформите, за да се намали разпространението на реч на омразата“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:37 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още