IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Meta подготвя почвата за обжалване на раздялата си с Giphy

Компанията майка на Facebook твърди, че британският регулатор, наредил разтрогването на сделката, е сгрешил

20:08 | 05.01.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Собственикът на Facebook – Meta, подаде молба за обжалване на решението на британската служба за защита на конкуренцията, според което трябва да продаде Giphy. Компанията се опитва да оспори констатацията, че сделката е премахнала потенциален неин конкурент в областта на дисплейната реклама, предава Ройтерс.

През декември Meta съобщи, че обжалва решението на Службата по конкуренция и пазари (CMA) да блокира придобиването на Giphy през 2020 г.

Това беше първият път, в който британският регулатор блокира голямо дигитално придобиване. Освен това сигнализира за все по-затегнатия контрол над действията на т.нар. Big Tech – големите технологични компании.

Апелативният трибунал по конкуренцията днес публикува резюме на изявлението на Meta, от което става ясно, че тя оспорва на база на шест основания.

Американският гигант, който притежава Instagram и WhatsApp, както и Facebook, твърди, че CMA не е успяла да оцени предложението ѝ да гарантира, че Giphy може да продължи да предоставя услуги на конкуренти като Snapchat и TikTok при същите условия.

Решението на регулатора е процедурно погрешно, допълва Meta.

През ноември CMA нареди на Meta да продаде Giphy, която придоби за около 400 млн. долара през май 2020 г., след като реши, че средствата за защита, предлагани от американската компания не са достатъчни, че да отговорят на опасенията ѝ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:50 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още