IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

LinkedIn свързва безплатно търсещите работа и бизнесите от първа необходимост

Компанията разшири дългогодишна своя програма, за да помогне в момент на нужда

14:07 | 10.04.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Getty Images</em></p>

Снимка: Getty Images

LinkedIn изгради печеливш бизнес с платени инструменти за търсещите служители. Сега, след като Covid-19 затвори по-големи части от икономиката, социалната мрежа се отклонява от основния двигател на своя бизнес модел, за да помогне на хората да намерят работни места без да получава заплащане. В момент, в който безработицата в САЩ скача до рекордно ниво, LinkedIn свързва бизнеса от първа необходимост, като болниците, с квалифицирани служители и доброволци без да взима такса за това, пише CNBC.

LinkedIn, която беше придобита от Microsoft през 2016 г., разширява дългогодишната си програма Recruiting for Good, която ползва служителите на платформата, за да помагат на здравни организации и такива за помощ при бедствия да попълват позициите си.

В момента компанията има 100 служители, които набират хора за 540 болници, и работи по 260 заявки от здравни и неправителствени организации, които търсят служители за над 26 хил. работни места.

Фактът, че команията има по 675 млн. месечно активни потребители и 30 млн. компании, доказва ефективността ѝ. В първия ден след началото на кампанията в рамките на Червения кръст в региона на Лос Анджелис, където са били нужни доброволци, които да доставят храна на семейства, засегнати от затварянето на училищата, LinkedIn е привлякла над 2000 души да посетят страницата за кандидатстване за доброволец.

Платформата твърди, че това е само началото. „Ангажирани сме да продължим да намираме нови начини, по които да подкрепяме битката срещу глобалната пандемия“, пише вицепрезидентът по продуктовите въпроси Томър Коен. „Здравето и благоденствието на нашите общности по света е наш колективен приоритет“.

LinkedIn не е единственият уебсайт за работа, който направи промени в зората на епидемията.

Услуги като Ziprecruiter, Indeed и Careerbuilder подчертават възможностите за работа от вкъщи и включват съвети за хората, които са загубили работните си места или са в отпуск заради Covid-19.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:05 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още