IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

LinkedIn ще съкрати близо 1000 служители

Това се равнява на 6% от работната сила на компанията в глобален мащаб

22:24 | 21.07.20 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Jason Alden/Bloomberg</em></p>

Снимка: Jason Alden/Bloomberg

Социалната мрежа LinkedIn обяви, че ще съкрати около 960 работни места, или 6% от глобалната си работна сила. Причината е, че коронавирусната пандемия продължава да оказва силно влияние върху търсенето на продуктите на компанията за привличане и подбор на нови служители, предава Ройтерс.

Базираната в Калифорния LinkedIn помага на работодатели да оценяват доколко различните кандидати пасват за определена позиция, а служителите ползват платформата, за да си намерят нова работа.

Съкращенията ще засегнат екипите по продажби и наемане на служители в глобален мащаб. Обявявайки новината със съобщение, публикувано в уебсайта на LinkedIn, главният изпълнителен директор Раян Рослански заяви, че компанията ще предостави най-малко 10-седмично обезщетение и здравно осигуряване за година за американските служители. Освен това ще наеме на новооткрити позиции част от съкратените.

„Искам да знаете, че това са единствените съкращения, които планираме“, посочва Рослански в посланието си.

Засегнатите, които все още не са уведомени, ще могат да задържат дадените им от компанията телефони, лаптопи и наскоро купено оборудване, което им помагаше да работят от вкъщи. Идеята е то да им послужи, докато се прехвърлят към новите си позиции, посочва изпълнителният директор.

Блокадите за овладяване на коронавируса нанесоха удар на бизнеса по целия свят, а LinkedIn не успя да се опази. Нейният бизнес пострада от факта, че компаниите съкращават хора или значително намаляват набирането на нови кадри.

По думите на LinkedIn служителите, които ще бъдат съкратени, ще бъдат информирани тази седмица.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:15 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 1
julian12
преди 3 години
Другите фирми ще ги глътнат за месец-два.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 2
terziеv
преди 3 години
Аве, нали айтиту щеше да е само нагоре?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още