IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво да очакваме като акценти през 2020 г. в Twitter

Кей поп, китайски акаунти и японско влияние ще има в социалната мрежа, прогнозира журналистът Станислав Касчийски

15:30 | 12.12.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

През 2020 г. като влияние в Twitter можем да очакваме повече кей поп, китайски акаунти и японски теми, коментира журналистът Станислав Касчийски в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Класацията в социалната мрежа през тази година според него води пожарът в катедралата Нотр Дам.

"Самата статистика на най-коментираните явления в Twitter е на база най-много уникални акаунти, които са говорили по дадена тема", уточни той и информира, че снимка на яйце и музикално видео от кейпъл банда са най-ретуитваните неща тази година. – Има и туит за състоятелен японец, който решава да даде 100 хил. йени на 100 души, които го ретуитнат."

Станислав Касчийски анализира и поведението на хората в социалните мрежи.

"Пожарът в Нотр Дам, освен първоначалните туитове с видеа на живо и снимки от екраните на телевизии, се оказа зрелищно събитие, погледнато цинично. Много туитове на тази тематика са били от конспиративна гледна точка", отбеляза още Касчийски.

Той посочи, че в Хонконг много от протестиращите си правят акаунти, за да мога да говорят за протестите.

“Използват VPN. Като цяло проблемът на хората в Китай е, че не използват Facebook и Twitter и нямат Google", смята журналистът.

Той обяви, че новата епоха Рейва в Япония е на второ място сред най-актуалните теми в Twitter. “Голям брой хора от Япония използват Twiiter. Те и до днес са едни от най-сериозните клиенти на Yahoo", посочи журналистът.

Касчийски информира, че Twitter са решили да отделят ресурс за малък екип, който да се занимава с формирането на стандарт за социалните мрежи. Програмистите не трябва да правят платформи, а протоколи за децентрализацията им. Twitter спряха и рекламите на политически кампании", каза той.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:50 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още