IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изслушването на Зукърбърг в ЕП ще бъде излъчвано чрез уеб камера

Директорът на Facebook ще внесе допълнителни разяснения пред представителите на европарламента около скандала с Cambridge Analytica

13:56 | 21.05.18 г. 2
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

От една страна това бе победа за Европейския парламент – Марк Зукърбърг ще дойде лично, за да бъде препитан от членовете на парламента заради скандала с опазване на личните данни. От друга страна имаше сериозна критика, защото появата на основателя на Facebook трябваше да се проведе при закрити врати. Ги Верхофстад, лидерът на либералите, дори заплаши, че няма да присъства на срещата, ако е при закрити врати.

Сега ще има излъчване на живо, заяви президентът на Европейския парламент Антонио Таяни.

„Аз лично обсъдих това с г-н Зукърбърг Доволен съм, че той го прие и му благодаря за уважението, което оказва на Европейския парламент", пише Таяни в Twitter. Срещата ще се състои във вторник от 18,15 ч. до 19,30 ч. местно време. 

Зукърбърг ще отговори на въпроси на председателите на парламентарните групи. Съобщението, че е приел поканата, бе разпространено миналата седмица, а впоследствие групата на социалистите настоя срещата да бъде излъчвана на живо. 

 

Според Таяни това, че гостът е приел поканата, е стъпка към възвръщането на доверието сред потребителите.

 

Зукърбърг бе поканен на заседанието на ЕП в Страсбург през април, дни след като свидетелства пред представители на Сената и Конгреса на САЩ - събитие, предавано на живо в два последователни дни и продължило дълги часове. 

Изпълнителният директор на Facebook се очаква да внесе допълнителни разяснения пред представителите на ЕП около скандала с Cambridge Analytica, засегнал близо три милиона европейци по данни на Европейската комисия. Таяни уточни, че представители на Facebook ще се явят на изслушване пред парламентарната комисия по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи. На заседанието ще бъдат обсъдени въпроси, свързани със защитата на личните данни и влиянието върху изборните процеси в Европа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:47 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 2
bgMan
преди 5 години
Социалистите искат излъчване на живо за да им направи поредната безплатна реклама на модерните социални хомофалшификации. Всички гледащи излъчването на живо постоянно ще получават фейсбук покани от Елън Дидженерис, Елтън Джон и др. членове на елитния обратен клуб.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 1
margen
преди 5 години
Много ме разсмяхте с тази "уеб камера".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още