IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изчезващите съобщения - новата цел на Facebook

Социалната мрежа тества във Франция добре познатата от Snapchat функция

12:30 | 13.11.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Facebook Messenger тества нова функция - за самоизтриващи се съобщения. Функцията в момента е достъпна само за някои потребители на Android и iOS във Франция. Тя позволява на хората да изпращат съобщения, които изчезват в рамките на час, пише TechCrunch.

“Изчезващите съобщения дават възможност на хората да изберат друга забавна опция, когато общуват в Messenger. Нямаме търпение да чуем отзивите, след като потребителите я тестват“, обяви компанията.

Социалната мрежа все още не е разкрила кога функцията ще бъде достъпна в други страни.

Потребителите могат да превърнат дадено съобщение в изчезващо, като изберат икона с пясъчен часовник в чат приложението, която се намира в дясната страна на екрана. Никой друг от включените в разговора не може да изключи опцията.

Въпреки че изчезващите съобщения могат да помогнат на Messenger, която твърди, че има 700 млн. потребители, да се конкурира пряко със Snapchat, няколко от най-популярните чат приложения вече въведоха същата функция.

Line например, която има 211 млн. потребители, наскоро представи „Hidden Chats”, а WeChat, най-популярното приложение за изпращане на съобщения в Китай, има подобна функция от 2014 г.

Това не е първият път, в който Facebook експериментира с изчезващи съобщения. През декември 2012 г. тя пусна Poke – подобна услуга със самоизтриващи се снимки и видеа.

Въпреки спекулациите, че тя ще доведе до смъртта на Snapchat, Facebook Poke не успя да привлече вниманието на потребителите. Оттогава досега Snapchat успя да се сдобие с около 200 млн. потребители месечно и изгради екосистема, която включва множество функции.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:43 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още