IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Instagram добавя още функции за пазаруване

Услугата иска да се конкурира по-успешно с TikTok

21:06 | 05.10.20 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Andrew Harrer/Bloomberg</em></p>

Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg

По-късно тази година Instagram ще започне да тества пазаруването през функцията си за кратки видеа Reels. Това ще бъде опит да монетизира наскоро пуснатото си копие на TikTok, пише CNBC.

Освен това от днес Instagram добавя възможност за пазаруване и в своята IGTV, където потребителите могат да гледат по-дълги видеа.

Решението ще се хареса на създателите на съдържание и на брандовете, които търсят начини да монетизират присъствието си в приложението. Те ще могат да добавят тагове за пазаруване към своите публикации, така че потребителите да могат кликват на продукт и да им се дава възможност да го купят, или да бъдат насочени от Instagram към сайта на търговеца.

През последните няколко години Facebook добавя все повече функции за пазаруване в Instagram. Това лято тя започна тестове на специален раздел „Пазаруване“ на началния екран на услугата. Потребителите вече могат да пазаруват през обикновените публикации в Instagram, през Live, Stories и във фийда Explore.

Въпреки че добавянето на тази опция към Reels беше очаквано, решението за пускането ѝ беше взето само два месеца след като тя се появи. Но този ход може да даде на компанията възможност да се бори с TikTok.

От своя страна, TikTok си проправя успешно път в електронната търговия. Приложението започна да тества нови функции в тази посока още миналата година, като позволи на някои потребители да добавят линкове към профилите и видеата си. Популярната марка Levi’s беше сред първите брандове, занимаващи се с търговия на дребно, който използва новата функция „Shop Now” на TikTok за насочване на потребителите към различни стоки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:48 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още