IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хакнат е акаунт в Twitter, свързан с индийския премиер Нарендра Моди

Това е поредният профил на известна личност в социалната мрежа, който е атакуван от хакерите

10:30 | 03.09.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Alex FLynn/Bloomberg</em></p>

Снимка: Alex FLynn/Bloomberg

Twitter обяви, че акаунт, свързан с личния уебсайт на индийския премиер Нарендра Моди е бил хакнат, пише Bloomberg.

Хакнатият профил @narendramodi_in е бил активен от май 2011 г. и има над 2,5 млн. последователи. След атаката акаунтът е бил възстановен, посочват от социалната мрежа.

„Наясно сме с тази активност и сме предприели стъпки, за да подсигурим компрометирания акаунт“, коментира говорител на Twitter. „Активно разследваме ситуацията. На този атап не знаем за други профили, които да са засегнати“.

От офиса на самия премиер не са отговорили веднага на запитването за коментар.

Хакерите са призовали потребители да направят дарения в криптовалути за Covid-19 на фонда на премиера Фонд за гражданска подкрепа и помощ при извънредни ситуации, писа NDTV.com.

През юли хакери атакуваха акаунти на кандидата на демократите за президент на САЩ – Джо Байдън, президента Барак Обама и милиардерите Илон Мъск и Бил Гейтс. И в този случай хакерите се бяха опитали да натрупат солидни суми, използвайки търговия с криптовалути. 

Всичко това се случва в момент, в който социалните мрежи са внимателно следени както по отношение на сигурността, така и заради опазването на потребителските данни преди планираните за ноември избори за президент на САЩ. 

Вчера Facebook обяви, че е свалила свързани с Русия профили и страници, занимаващи се с дейност, целяща намеса в изборите в Съедиенните щати.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:46 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още