IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хакерски атаки накараха Twitter да спре една от функциите си

Засегнати бяха профилите на редица известни личности, включително този на Джак Дорси

10:40 | 05.09.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Twitter заяви, че временно е спряла функция, която позволява на потребителите да изпращат туитове чрез текстови съобщения. Това се случи след серия от хакерски атаки, засегнали профилите на няколко известни личности, включително на главния изпълнителен директор Джак Дорси, пише в. Wall Street Journal.

Twitter обяви, че ще разследва слабостите в сигурността на мобилните оператори и ще работи за подобряването на свързването на мобилните номера, използвани за двуфакторната идентификация – процес, който има за цел да предлага на потребителите по-голяма сигурност, когато влизат в профилите си.

Компанията коментира, че скоро ще активира отново функцията на определени пазари, които разчитат на текстовите съобщения за сигурна комуникация, докато преоценява дългосрочната си стратегия за тази опция. Решението на Twitter не е засегнало публикуването на туитове през приложението или през уебсайта.

Новините бяха обявени, след като профилът на актрисата Клоуи Грейс Морец беше хакнат наскоро. Акаунтът на 22-годишната звезда, която миналата година участва във филма „Грета“, е съдържал няколко туита с обидно съдържание. По-късно туитовете са били изтрити.

Миналия петък пък акаунтът на Дорси беше засегнат и засипан със серия от туитове с расистки обиди.

Twitter заяви, че телефонният номер, свързан с акаунта на Дорси, е бил компрометиран и е свързан с проблеми в сигурността на мобилен оператор, който обаче отказва да назове.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:32 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още