IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хакерите са таргерирали 130 акаунта в Twitter

Компанията все още оценява последиците от пробива в сигурността

14:52 | 17.07.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: David Paul Morris/Bloomberg</em></p>

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Twitter разкри късно в четвъртък, че хакери са таргетирали около 130 акаунта по време на кибератаката тази седмица – инцидент, в който профили на множество известни личности и организации бяха компрометирани, предава Ройтерс.

Хакерите са получили достъп до вътрешните системи, за да завземат профилите на хора като кандидата за президент на САЩ Джо Байдън, риалити звездата Ким Кардашиян, президента на САЩ Барак Обама и милиардера Илон Мъск, като са ги използвали за печалба от дигитална валута.

В последното си изявление Twitter твърди, че хакерите са успели да получат контрол върху малка част от таргетираните акаунти и да изпратят туитове през тях. Компанията допълва, че продължава да извършва оценка дали хакерите са успели да получат достъп и до личните данни на засегнатите.

Сред хакнатите профили са тези на рапъра Кание Уест, на основателя на Amazon Джеф Безос, на инвеститора Уорън Бъфет, на съоснователя на Microsoft Бил Гейтс и корпоративните акаунти на Uber Technologies и Apple.

Twitter потвърди, че работи със собствениците на засегнатите профили.

Разследването се води от подразделението на ФБР в Сан Франциско.

Агенцията посочва, че хакерите са извършили измама с криптовалути. Публично достъпни блокчейн данни показват, че те са получили над 100 хил. долара благодарение на атаката.

„Все още сме в процес на оценка на дългосрочните стъпки, които може да направим, а веднага щом можем, ще споделим повече подробности“, допълва микроблогинг платформата.

Повече новини за технологии можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:14 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
michaelis23
преди 3 години
на тия от NSA им е скучно да го ***, на кой, кво искат да докажат с тия фашливи новини не моа ги разбера ? .... Нема ли обвинят некоя бананова колония или С.Корея за тва ? а мое и Северните орди с чайниците на партия да са ги жаснали и по некой паспорт на компютурите да са остайли -> те редовно ги праят тез раоти ... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още