IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook започва интеграцията на чат услугите си

Първата промяна предвижда замяна на чат услугата в Instagram с версия на приложението Messenger

19:19 | 30.09.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Gabby Jones/Bloomberg</em></p>

Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Facebook обяви, че ще започне да заменя чат услугата в Instagram с версия на своето приложение Messenger – първата голяма крачка в плана на компанията да обедини чатовете на своите онлайн услуги, предава Ройтерс.

Ходът позволява на потребителите на всяка от услугите на Facebook да откриват контакти, да си пишат с тях или да провеждат видео разговори, без да е нужно да свалят всички приложения.

Освен това компанията включва и функции като специални емоджита и теми, които досега се ползваха основно в Messenger, и не бяха налични в минималистично изглеждащия чат на Instagram. Не на последно място се предлагат и изчезващи съобщения.

Ако потребителите приемат ъпдейта, иконата за съобщения на Instagram ще се промени с логото на Messenger. Както в Messenger, потребителите на Instagram ще могат да препращат съобщения до максимум петима души едновременно.

„Целта на това упражение е да стигнем до етап, в който изграждаме нещо веднъж, а след това то работи навсякъде (в приложенията), така че не трябва да повтаряме едно и също нещо няколко пъти“, коментира директорът на Messenger Стан Чудновски.

Първоначалното пускане на услугата ще се случи днес в няколко страни, без да е уточнено в кои, а скоро се очаква и в световен мащаб.

Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг обяви за първи път идеята си за чат услуга, обхващаща всичките платформи на компанията, още в началото на миналата година. Целта на компанията е да интегрира WhatsApp и нейното криптиране от край до край във всичките три услуги.

Ходът вероятно ще излезе на преден план в антитръстовия казус във връзка с придобиванията на Instagram и WhatsApp от Facebook – две сделки, които са обект на няколко разследвания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още